Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Boek 5 Kunstwerkwerk van de week 5e Jaargang

Beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk is begin 2009 gestart met het project ‘Kunstwerk van de Week’. Een selecte groep belangstellenden ontvangt via internet wekelijks een door hem digitaal bewerkte foto met een informatieve tekst: het ‘Kunstwerk van de Week’. Het afgelopen jaar 2013 werden er zo door Streefkerk 52 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Ruud is gefascineerd door landschappen waar de natuur nog ongerept is en de invloed van de mens minimaal, waar het ontstaan van het landschap en de geheimen van de natuur zich in monumentale geologische structuren of in details openbaren. De foto’s die hij overal in Europa, van de Noordkaap tot de rots van Gibraltar maakt, vormen de basis voor deze digitale kunstwerken. De bijbehorende teksten, die vaak verrassende achtergrondinformatie bieden, komen tot stand in samenwerking met beeldend kunstenaar Yolanda Eveleens die ook de Engelse vertaling voor haar rekening neemt.  

€43,50

Boek 4 Kunstwerk van de week 4e Jaargang 2012

Beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk is begin 2009 gestart met het project ‘Kunstwerk van de Week’. Een selecte groep belangstellenden ontvangt via internet wekelijks een door hem digitaal bewerkte foto met een informatieve tekst: het ‘Kunstwerk van de Week’. Het afgelopen jaar 2012 werden er zo door Streefkerk 52 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Daarnaast is er net als voorgaande jaren een boek (4e jaargang 2012 – A4 formaat met ringband) verschenen, waarin alle 52  kunstwerken van het afgelopen jaar met tekst geprint zijn.

€43,50

Boek 3 Kunstwerk van de week 3e Jaargang 2011

Beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk is begin 2009 gestart met het project ‘Kunstwerk van de Week’. Een selecte groep belangstellenden ontvangt via  internet wekelijks een door hem digitaal bewerkte foto: het ‘Kunstwerk van de Week’. Het afgelopen jaar 2011 werden er zo door Streefkerk 52 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Daarnaast is er net als voorgaande jaren een boek (3e jaargang 2011 – A4 formaat Nieuwe abonnees zijn welkom: voor het ontvangen van deze kunstwerken van de week wordt een klein bedrag als vergoeding gerekend: € 4 per maand (met opzegmogelijkheid per maand) of het gereduceerde bedrag van € 40 per jaar.

€43,50

Boek 2 Kunstwerk van de week 2e Jaargang 2010

Project ‘Het Kunstwerk van de week’ Beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk is begin 2009 gestart met het project ‘Kunstwerk van de Week’. Een selecte groep belangstellenden ontvangt via  internet wekelijks een door hem digitaal bewerkt foto, het ‘Kunstwerk van de week’. Het afgelopen jaar werden er zo door Streefkerk 53 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Een aantal van hen heeft bovendien gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aan het eind van het jaar zelf een collage samen te stellen van16 zelfgekozen favoriete kunstwerken van de week die gesigneerd in een aluminium wissellijst door Streefkerk aangeboden wordt.Daarnaast is er van de jaargang 2009 een boek (A4 formaat met ringband) verschenen, waarin alle 53 kunstwerken van dat jaar met tekst geprint zijn.

€42,35

Boek Kunstwerk van de week 1 1e Jaargang 2009

Beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk is begin 2009 gestart met het project ‘Kunstwerk van de Week’. Een selecte groep belangstellenden ontvangt via  internet wekelijks een door hem digitaal bewerkt foto, het ‘Kunstwerk van de week’. Het afgelopen jaar werden er zo door Streefkerk 53 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Een aantal van hen heeft bovendien gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aan het eind van het jaar zelf een collage samen te stellen van16 zelfgekozen favoriete kunstwerken van de week die gesigneerd in een aluminium wissellijst door Streefkerk aangeboden wordt. Daarnaast is er van de jaargang 2009 een boek (A4 formaat met ringband) verschenen, waarin alle 53 kunstwerken van dat jaar met tekst geprint zijn.          

€43,50

Duif Białystok 5

Op bijna elk plein in een stad kom je duiven tegen. Dit is een duif uit Białystok, de hoofdstad van de provincie Podlachië in het noordoosten van Polen, tegen de Wit-Russische grens en niet ver van de beroemde (of beruchte…) Poolse ‘Oerbossen’. In de stad is veel invloed van Wit-Rusland te zien, bijv. in het grote aantal Russisch-orthodoxe kerken en de oude houten huizen. Tot op de dag van vandaag wonen er dan ook veel etnische Wit-Russen. In de 2e Wereldoorlog heeft Białystok zwaar te lijden gehad van de nazi’s. Ongeveer de helft van de bevolking en bijna alle Joden zijn er vermoord. Wij kwamen hier terecht door de grafiektentoonstelling ‘Prism Print 7’ waaraan mijn partner Yolanda Eveleens deelnam, georganiseerd door Tomasz Kukawski, een van de Poolse deelnemende kunstenaars.

€250,00

Bischofroda 5

Deze bloemenweide ligt in het plaatsje Bischofroda in de Duitse deelstaat Thüringen. Op 1 mei 1920 werd de nieuwe staat Thüringen uitgeroepen. Daarmee kwam een eind aan een hoogst zonderlinge lappendeken van acht kleine vorstendommetjes. Wie voordien door de landstreek Thüringen reisde, wist nooit waar hij was, want elk landje had weer tal van enclaves die in het gebied van de ander verstrooid lagen. Saksen-Meiningen bijvoorbeeld, met een gemiddelde breedte van 15 kilometer, bevatte 14 enclaves van andere vorstendommen, waarvan sommige op de kaart van Duitsland nauwelijks met het blote oog te onderscheiden waren.

€100,00

Cascade 3

Dit is een bosweggetje in Wallonië (België). Ik was er op zoek naar een hunebed dat  aangegeven stond langs de weg. Op de wandeling er naar toe scheen het herfstlicht prachtig door de hazelnootstruiken en de beuken langs het pad. Dat leverde het fotomateriaal voor deze licht-cascade.

€100,00

Gasthaus Oderbrück 1

Zo’n twee weken voordat wij hier langs reden is dit hotel-restaurant in het Harzgebergte vlak langs de Oder in Duitsland, in vlammen opgegaan. Door de ontstane transparantie heeft het gebouw een andere dimensie en zelfs een zekere schoonheid gekregen. Wel blijft de vraag: wat is er gebeurd, waren er slachtoffers, etc. Na onderzoek mijnerzijds via de website van de plaatselijke brandweer, blijkt er gelukkig niemand gewond geraakt: het restaurant was gesloten en de eigenaar was op vakantie.

€100,00